Direktlänk till inlägg 24 mars 2017
Antal: ca 25 stycken
Ingredienser:
2 äggulor
1 msk socker
1 msk smält smör eller margarin
Skal av ½ citron
½ msk brännvin eller konjak
ca 1½ dl vetemjöl (om äggulorna är stora något mera mjöl, men ta ej mer än att degen går att kavla)
Garnering:
Strösocker
Gör så här:
Vispa gulor och socker poröst.
Tillsätt smöret, citronskalet, konjaken och sist mjölet.
Lägg degen svalt en stund.
Kavla ut den tunt, sporra ut avlånga bitar och gör en skåra i mitten.
Dra ena snibben genom skåran.
Koka klenäterna ljusbruna i het flottyr eller olja.
Låt dem rinna av på hushållspapper och sockra dem.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|