Direktlänk till inlägg 14 april 2017
Ugn: 175 grader, innertemperatur 70-72 grader
Ingredienser:
ca 3 kg rimmad skinka
Dekoration:
½ dl senap (gärna hälften dijonsenap)
3/4 dl provensalska örter, frysta
Gör så här:
Skölj av skinkan i kallt vatten.
Låt nätet sitta kvar.
Lägg skinkan på dubbelark ugnsfolie.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
Se till att folien sluter tätt runt om skinkan.
Lägg skinkan i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Sätt skinkan i nedre delen av ugnen och baka den tills innertemperaturen är 70-72 grader.
Öppna foliepaketet och låt skinkan svalna något.
Ta bort nät, svål och ev lite fett.
Låt skinkan kallna helt.
Bred senap över skinkan och klappa in örterna.
Skär upp skinkan i tunna skivor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|