Direktlänk till inlägg 14 april 2017
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
650 g små och fina filéer av kyckling
900 g rosmarinklyftor med skal
Olja
Basilikakräm:
2 dl créme fraiche
1 msk fryst basilika
(1 msk senap)
Salt
Peppar
Tillbehör:
1 gurka
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och sätt in en ugnsplåt.
Häll ut potatisen på den förvärmda plåten.
Ringla över hälften av oljan och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Basilikakräm:
Blanda créme fraiche med basilika och smaka av med salt och peppar.
Tips: smaksätt krämen med 1 msk senap.
Kyckling:
Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna vänd då och då.
Halvera gurkan på längden och skär den i sneda bitar.
Servera kycklingen med klyftpotatis, gurka och basilikakräm.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|