Direktlänk till inlägg 15 april 2017
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
8 ägg
1 kruka dill
1 citron
1½ dl majonnäs
150 g najadlax eller kallrökt lax
4 blomkålsbuketter
1 hjärtsallad
Gör så här:
Lägg i äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter.
Spola äggen kalla.
Skala och dela dem på mitten.
Skär av en liten platta i botten på äggen så att de kan stå.
Spara lite dill till garnering.
Hacka resten av dillen och riv skalet av citronen och blanda med majonnäsen.
Skär laxen i bitar.
Hyvla eller skär blomkålen tunt.
Klicka majonnäsen på ägghalvorna, lägg på laxen och en skiva blomkål.
Garnera med dill.
Lägg äggen på salladsblad.
Tips!
Riv blomkålen på rivjärn blanda med majonnäsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|