Direktlänk till inlägg 18 april 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner ris
1 gul lök
2 röda paprikor
550 g nötkorv
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 burk (400 g) hela tomater
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Salt
Peppar
½ isbergssallad
1 ask (á 20 g) färsk persilja
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningern på förpackningen.
Skala och hacka löken.
Ansa paprikorna och skär i bitar.
Skiva korven.
Stek löken och korven i olivoljan i en stekpanna.
Lägg över i en kastrull.
Tillsätt paprika, örter, tomater och vatten och smulad buljongtärning.
Låt koka några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i bitar.
Servera gärna med en vinägrett.
Hacka persiljan och vänd ner i grytan.
Servera med ris och sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|