Direktlänk till inlägg 26 november 2017
Antal: 2 stora bröd
Jäsning: 60 minuter
Ugn: 200 grader, 30 minuter + 175 grader, 30 minuter
Ingredienser:
8 dl kokande vatten
2 dl rågkross
4 dl grovt rågmjöl
4½ dl rågsikt
50 g jäst
2 msk vatten
2 msk soja, kan uteslutas
½ dl mörk sirap
1 msk salt
3 tsk stött kummin
2 msk ättikssprit
2 stora kokta kalla potatisar
10-14 dl vetemjöl
Gör så här:
Häll vattnet över kross, rågmjöl och rågsikt, rör om och låt stå över natt eller tills det svalnat till 37 grader.
Rör ut jästen i lite vatten, rör ner den i det skållade.
Arbeta in soja, sirap, salt, kummin, ättikssprit, potatis och vetmjöl.
Tag upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar och forma dem till limpor.
Låt jäsa på plåten i 60 minuter.
Grädda limporna 30 minuter i 200 graders ugn, sedan ytterligare 30 minuter i 175 graders ugn.
Låt svalna på galler under bakduk.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|