Direktlänk till inlägg 26 november 2017

Fullkornsbröd

Av Maria - 26 november 2017 08:08




Antal: 2 stora bröd

Jäsning: 60 minuter

Ugn: 200 grader, 30 minuter + 175 grader, 30 minuter


Ingredienser:

8 dl kokande vatten

2 dl rågkross

4 dl grovt rågmjöl

4½ dl rågsikt

50 g jäst

2 msk vatten

2 msk soja, kan uteslutas

½ dl mörk sirap

1 msk salt

3 tsk stött kummin

2 msk ättikssprit

2 stora kokta kalla potatisar

10-14 dl vetemjöl


Gör så här:

Häll vattnet över kross, rågmjöl och rågsikt, rör om och låt stå över natt eller tills det svalnat till 37 grader.


Rör ut jästen i lite vatten, rör ner den i det skållade.

Arbeta in soja, sirap, salt, kummin, ättikssprit, potatis och vetmjöl.

Tag upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar och forma dem till limpor.

Låt jäsa på plåten i 60 minuter.


Grädda limporna 30 minuter i 200 graders ugn, sedan ytterligare 30 minuter i 175 graders ugn.

Låt svalna på galler under bakduk.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se