Direktlänk till inlägg 8 april 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g förkokta rödbetor
1 dl valnötter
4 minutfiléer av kyckling
Salt
Svartpeppar
4 skivor burgaost, gärna blåmögel eller cheddar
2 msk créme di balsamico
2 msk olivolja
65 g babyspenat
Gott till:
Kokt färskpotatis
Gör så här:
Hyvla rödbetorna tunt.
Hacka valnötterna grovt.
Rosta gärna valnöttern i en torr stekpanna på grillen.
Grilla filéerna enligt anvisningen på förpackningen.
Salta och peppra.
Lägg osten på kycklingen när det återstår några minuter av grilltiden.
Lägg gärna på locket på grillen så osten smälter.
Vänd rödbetskivorna försiktigt med créme di balsamico, olivolja och spenaten.
Salta och peppra.
Servera rödbetssalladen med kycklingen och strö på valnöttena.
Servera gärna med potatis.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|