Direktlänk till inlägg 8 april 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g förkokta rödbetor
1 dl valnötter
4 minutfiléer av kyckling
Salt
Svartpeppar
4 skivor burgaost, gärna blåmögel eller cheddar
2 msk créme di balsamico
2 msk olivolja
65 g babyspenat
Gott till:
Kokt färskpotatis
Gör så här:
Hyvla rödbetorna tunt.
Hacka valnötterna grovt.
Rosta gärna valnöttern i en torr stekpanna på grillen.
Grilla filéerna enligt anvisningen på förpackningen.
Salta och peppra.
Lägg osten på kycklingen när det återstår några minuter av grilltiden.
Lägg gärna på locket på grillen så osten smälter.
Vänd rödbetskivorna försiktigt med créme di balsamico, olivolja och spenaten.
Salta och peppra.
Servera rödbetssalladen med kycklingen och strö på valnöttena.
Servera gärna med potatis.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|