Direktlänk till inlägg 28 juni 2018
Antal: 4 lunchportioner eller 10 bufféportioner
Ugn: 150 grader, ca 1 timme + 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
500 g små tomater i olika färger
2 msk olivolja
2 msk honung
Ca ½ tsk salt
En sats hemgjord eller färdig smördeg
1 dl créme fraiche
50 + 50 g fetaost
2 klyftor vitlök, hackade
Olivolja
Färsk rosmarin
Ägg att pensla med
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Halvera tomaterna och blanda med olivolja, honung och salt.
Låt dem torka i ugnen en 1 timme.
Lägg smördegen på bakplåtspapppersklädd plåt.
Skär en skåra till hälften genom degen, ca 2 cm från kanten, på smördegens alla sidor.
Mixa/mosa créme fraiche och 50 g fetaost till en smet och bred ut den på smördegen, undvik kanterna.
Skär vitlöksklyftorna i lövtunna skivor och blanda med lite olivolja.
Ta ut tomaterna ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
Lägg tomaterna på fetaoströran och strö över vitlöken och lite rosmarin.
Smula resterande 50 g fetaost över tomattarten.
Pensla kanten med ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|