Direktlänk till inlägg 28 juni 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g ryggbiff i skivor
Valfri marinad
2 tsk flingsalt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 kg sötpotatis
Fetaostsalsa:
1 liten gurka
1 salladslök
150 g fetaost
1 dl hackad dill
½ dl olivolja
½ citron, pressad saft
Gör så här:
Marinera köttet i någon marinad.
Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor.
Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken.
Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft.
Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
Grilla köttet till fin färg med rosa mitt.
Låt vila innan servering.
Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|