Direktlänk till inlägg 2 augusti 2018
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
225 g torkade kikärter, som blötläggs över natten
Saften av 2 stora citroner
150 g tahini (sesampasta)
2 pressade vitlöksklyftor
4 msk extra virgin olivolja
En liten nypa malen kummin
Salt
Peppar
Till garnering:
1 tsk paprikapulver
Hackad bladpersilja
Servera med:
Pitabröd
Gör så här:
Sila av kikärterna och häll dem i en kastrull, täck med kallt vatten.
Koka upp och småkoka i ca 2 timmar tills de är riktigt mjuka.
Sila av ärterna, men behåll lite av vätskan, och kör dem i matberedare.
Spara några ärter som ganering.
Kör till en slät smet och häll i citronsaft och kokspad lite i taget så att det blir en slät, tjock puré.
Tillsätt tahini, vitlök, 3 msk av olivoljan samt kummin och mixa purén slät.
Krydda med salt och peppar.
Häll över blandningen i en låg serveringsskål och ställ i kylskåpet i 2-3 timmar före servering.
Blanda då resten av olivoljan med paprikapulvret och stänk över kikärterna.
Servera med varmt pitabröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|