Direktlänk till inlägg 9 augusti 2018
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
175 g torkade cannellinibönor
1 liten, pressad vitlöksklyfta
1 knippa salladslök, grovt hackad
En näve färska myntablad
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk olivolja
1 tsk malen kummin
1 tsk malen koriander
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
Garnera med:
Färska myntakvistar
Servera med:
Råa grönsaker, som blomkålsbuketter, morötter, gurka, rädisor och paprika
Gör så här:
Blötlägg bönorna i vatten.
Låt stå i minst 4 timmar eller över natten.
Skölj bönorna och låt rinna av, lägg dem i en stor gryta och täck med kallt vatten.
Koka upp och koka häftigt i ca 10 minuter.
Sänk värmen, lägg på lock och koka sakta tills bönorna är mjuka.
Låt rinna av ordenligt och häll över dem i en skål eller matberdare.
Tillsätt vitlök, salladslök, mynta, tahini och olivolja.
Mixa i ca 15 sekunder eller mosa för hand till en slät puré.
Skrapa över i en skål och rör ned kummin, koriander och pressa citron.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda noggrant, täck med plastfolie och ställ svalt, dock ej i kylskåpet, i 30 minuter för att låta aromen mogna.
Skeda upp dippsåsen i portionsformar och garnera med färska myntkvistar.
Ställ skålarna på ett fat omgivna av råa grönsaksstavar och servera såsen rumstempererad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|