Direktlänk till inlägg 9 augusti 2018

Dipp med cannellinibönor & mynta

Av Maria - 9 augusti 2018 09:30

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

175 g torkade cannellinibönor

1 liten, pressad vitlöksklyfta

1 knippa salladslök, grovt hackad

En näve färska myntablad

2 msk tahini (sesampasta)

2 msk olivolja

1 tsk malen kummin

1 tsk malen koriander

Pressad citronsaft

Salt

Peppar


Garnera med:

Färska myntakvistar


Servera med:

Råa grönsaker, som blomkålsbuketter, morötter, gurka, rädisor och paprika


Gör så här:

Blötlägg bönorna i vatten.

Låt stå i minst 4 timmar eller över natten.

Skölj bönorna och låt rinna av, lägg dem i en stor gryta och täck med kallt vatten.

Koka upp och koka häftigt i ca 10 minuter.

Sänk värmen, lägg på lock och koka sakta tills bönorna är mjuka.

Låt rinna av ordenligt och häll över dem i en skål eller matberdare.

Tillsätt vitlök, salladslök, mynta, tahini och olivolja.

Mixa i ca 15  sekunder eller mosa för hand till en slät puré.

Skrapa över i en skål och rör ned kummin, koriander och pressa citron.

Krydda med salt och peppar efter smak.

Blanda noggrant, täck med plastfolie och ställ svalt, dock ej i kylskåpet, i 30 minuter för att låta aromen mogna.

Skeda upp dippsåsen i portionsformar och garnera med färska myntkvistar.

Ställ skålarna på ett fat omgivna av råa grönsaksstavar och servera såsen rumstempererad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards