Direktlänk till inlägg 11 augusti 2018

Raita

Av Maria - 11 augusti 2018 08:19

Antal: 4 Portioner


Ingredienser:

Mintsås (6-8 portioner):

1 liten bunt färsk mynta

2 tsk strösocker

2 msk kokande vatten

2 msk vitvinsvinäger

 

Mintraita:
2 dl lättyoghurt naturell

½ dl vatten

1 liten, finhackad lök

½ tsk mintsås

½ tsk salt


Garnera med:

3 färska myntablad


Gurkraita:

225 g gurka

1 medelstor lök

½ tsk salt

½ tsk mintsås

3 dl lättyoghurt naturell


Garnera med:

Färska myntablad


Aubergineraita:
1 medelstor aubergine

1 tsk salt

1 liten, finhackad lök

2 färska, gröna chilipepparfrukter, urkärnade och hackade

2 dl lättyoghurt naturell

3 msk vatten


Gör så här:

Mintsås:
Kontrollera att myntan är ren och riv av bladen från stjälkarna.

Om myntan är smutsig ska den sköljas försiktigt och torkas noga innan man river av bladen.

Lägg bladen på en skärbräda och strö socker över.

Hacka bladen fint (sockret underlättar detta) och häll över i en liten skål.

Häll kokande vatten över och rör om så att sockret löser upp.

Tillsätt vinäger och låt stå i 30 minuter.

Den här såsen är speciellt god till lammstek.

 

Mintraita:

Häll yoghurten i en skål och vispa med en gaffel.

Vispa i vattnet lite i taget.

Blanda i lök, mintsås och salt.

Garnera med myntablad.


Gurkraita:

Skala och skiva gurkan.

Finhacka löken.

Lägg gurka och lök i en stor skål, tillsätt salt och mintsås.

Tillsätt yoghurt och vatten, häll över i matberedare och mixa väl.

Garnera med myntablad och servera.


Aubergineraita:

Skär av stjälkändan på auberginen och hacka resten i fina bitar.

Koka i kastrull i 20 minuter tills hacket är mjukt, låt rinna av och mosa.

Blanda i salt, lök och grön chilipeppar och blanda väl.

Vispa ner vattnet i yoghurten, tillsätt blandningen och mixa väl.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards