Alla inlägg under maj 2018
Ingredienser:
1 kilo squash
3/4 dl ättika 24%
3 dl vatten
6 dl Strösocker
2 tsk salt
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
skal från en halv citron, gärna obesprutad
Gör så här:
Skala, halvera och kärna ur squashen.
Skär den i 2-3 cm breda bitar.
Koka upp ättika, vatten, socker och salt och lägg i squashbitarna och koka i 2 minuter.
Ta upp squashen med hålslev och lägg i varma, väl rengjorda burkar.
Lägg kryddor och citronskal i lagen och koka utan lock i 15 minuter.
Låt svalna.
Häll lagen över squashen och förslut.
Förvara svalt.
Squashen kan bytas ut mot pumpa.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Kyckling:
1 hel kyckling
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk te gärna rökt t.ex lapsang
2 msk olivolja
Till grillen:
½ dl te, gärna rökt, t.ex lapsang
½ dl rökspån
Grillfolie
Sallad:
1 msk strösocker
3 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
250 g champinjoner
1 röd peppar
1 rödlök
2 pak choi
Majonnäs:
2 msk sesamfrö
1 kruka gräslök
2 dl majonnäs
Salt
Peppar
1 tsk sichuanpeppar
Gott till:
Ris eller nudlar
Gör så här:
Kyckling:
Gnid in kycklingen med salt, peppar, smulat te och olivolja.
Till grillen:
Blanda te och rökspån och lägg det på ett ark folie.
Vik ihop till ett platt paket och picka hål på folien med en gaffel.
Lägg foliepaketet direkt på glöden och grilla kycklingen indirekt under lock, tills innertemperaturen är 82 grader, det tar omkring 1-1½ timme.
Sallad:
Blanda socker, soja och vinäger i en skål.
Skiva champinjonerna.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Skala och skiva löken och strimla pac choien.
Blanda grönsakerna med dressingen.
Majonnäs:
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
Hacka gräslöken fint och blanda med majonnäsen och sesamfröna.
Smaksätt med salt och peppar.
Mortla sichuanpepparn och vänd ner.
Servera kycklingen med salladen, majonnäsen och ris eller nudlar.
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, 25 minuter
Ingredienser:
3 ägg
100 g färskost
1 krm vinäger
8 salladsblad
8 skivor kokt skinka
8 skivor brieost
Lite ärtskott
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela äggen och vispa ihop äggulorna med färskosten.
Vispa äggvitor tillsammans med vinäger till ett hårt skum.
Blanda ihop de två vispade smetarna och klicka ut i 8 runda plättar på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 25 minuter.
Servera oopsiesarna två och två med sallad, skinka, brieost och ärtskott emellan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|