Direktlänk till inlägg 3 mars 2019
Ingredienser:
1 kg små tomater (gröna eller röda)
Lag:
2 dl ättikssprit
3 dl vatten
5 dl socker
5 nejlikor
5 kryddpepperkorn
1 lagerblad
1 bit ingefära
Gör så här:
Tvätta, snoppa och pricka tomaterna.
Lägg i kokande vatten och koka dem halvmjuka, ca 5 minuter.
Tag upp och låt rinna av.
Blanda lagen - lägg kryddorna i en liten tygpåse - koka upp och skumma den väl.
Lägg i och koka tomaterna mjuka, 7-8 minuter.
Tag upp och lägg dem i kruka.
Koka ihop lagen och häll den het över tomaterna.
Lägg bort och spara kryddorna.
Täck över krukan och ställ den svalt ett par dagar.
Häll av lagen i en kastrull och kok upp den med kryddorna, skumma och låt kallna.
Häll lagen över tomaterna, den ska precis täcka, täck och ställ krukan svalt.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|