Direktlänk till inlägg 11 april 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
4 salladslökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk rostade sesamfrön
4 msk sojasås
1 msk sesamolja
2 msk Ljus Sirap
1 tsk riven, färsk ingefära
vegetabilisk olja till stekning
1 röd paprika
2 salladslökar
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i vardera två bitar.
Skär ett par snitt i varje bit.
Lägg bitarna i en skål. Skölj salladslökarna och hacka dem fint.
Blanda lökhacket med vitlök, sesamfrön, soja, olja, sirap och ingefära.
Fördela blandningen över kycklingbitarna.
Ställ i kylskåp i 4 timmar.
Vänd på köttbitarna några gånger under tiden.
Skölj och tag bort kärnorna i paprikan.
Tärna den.
Skölj lökarna noga.
Skär dem i smala, sneda skivor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Tag upp köttbitarna från marinaden och stek dem bruna runt om.
Häll på marinaden och lite vatten så att köttet blir precis täckt.
Lägg på lock och sjud i ca 10 minuter.
Tag bort locket och sjud ytterligare någon minut.
Lägg i lök och paprika.
Servera med kokt ris till.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|