Direktlänk till inlägg 25 maj 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 st fläskfilé, ca 500g
10 st champinjoner eller lika mycket annan svamp
1 st gul lök
1 pkt bacon
1 st gul paprika
1 röd chili
ca 5 msk hackad persilja, färsk eller fryst
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Gör så här:
Strimla fläskfilé och bacon.
Hacka lök, paprika och chili.
Beroende på hur starkt du vill ha det bestämmer du om du vill ha kvar vita hinnor och kärnor från chilin. Skiva champinjoner/svamp.
Stek lök, bacon, svamp, chili och paprika.
Tillsätt fläskfilén och stek nästan färdig.
Tillsätt crème fraiche, grädde och soja.
Låt koka ihop några minuter.
Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och färskriven parmesanost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|