Direktlänk till inlägg 1 september 2020
Mängd: ca 7½ dl
Ingredienser:
1½ liter små, jämnstora karljohanssvampar (ca 800 g)
1½ liter vitvinsvinäger
5 dl vatten
1½ tsk salt
2 lagerblad
2 msk + 2½ dl olivolja
1 tsk hela svartpepparkorn
Gör så här:
Rensa svampen.
Blanda vinäger, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Lägg i svampen och koka 15-20 minuter.
Ta upp svampen med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper.
Lägg lagerblad i vinägern och låt koka ca 1 minut.
Ta upp bladen, torka av dem med hushållspapper och bryt dem i mindre bitar.
Häll 2 msk olja i en väl rengjord glasburk.
Varva svamp, olja, lagerblad och pepparkorn i burken.
Fyll på olja så att den täcker svampen ordentligt.
Förslut och låt stå i kylen ca 2 månader.
I Italien älskar man porcini, karljohanssvamp.
Lägg in svampen som italienarna gör och njut av den med lufttorkade skinka, stekt kött och fågel.
Det dröjer ca 2 månader innan svampen är färdig att ätas, men sedan håller den ca 6 månader.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|