Direktlänk till inlägg 28 april 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 schalottenlök
2 krukor färsk basilika
1 vitlöksklyfta
3 msk majonnäs
1 dl créme fraiche
1/2 citron
2 tsk vit balsamvinäger
1 soltorkad tomat
Salt
Peppar
500-600 g kcyklingfilé
Smör eller kokosfett att steka i
Salladsblad
Gör så här:
Hacka schalottenlöken och plocka bladen från basilikakrukorna och lägg i en bunke med höga kanter.
Tillsätt riven eller pressad vitlök, majonnäs, créme fraiche, saften av en halv citron, balsamvinäger och hackad soltorkad tomat.
Mixa slätt med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ in i kylen.
Stek kycklingfiléerna i smör eller kokosfett.
Salta och peppra.
Servera med salladsblad och basilikasås.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|