Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
Antal: 2 stycken
Jästid: dubbel storlek + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
25 g smör eller magarin
2 tsk salt
5 dl lättfil
3 dl rågflingor
ca 11 dl matbrödsmjöl av råg (550 g)
Gör så här:
Smält matfettet, häll i filmjölken och värm försikigt fingervarmt.
Häll detta över den smulade jästen, rör om tills den löst sig, tillsätt salt, rågflingor och 9-10 dl mjöl.
Arbeta degen smidig och låt den jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den (tillsätt resten av mjölet om det behövs).
Dela degen och kavla ut till 2 runda kakor, lägg dem på smord plåt och ta ut hål i mitten på kakorna.
Nagga kakorna och låt dem jäsa ca 30 minuter.
Grädda.
Ugnstemperatur 225 grader.
Gräddningstid ca 20 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|