Direktlänk till inlägg 5 juli 2011
Antal: 2-3 formbröd
Jästid: 10 minuter + 25 minuter
Ugn: 200 grader, ca 25 - 30 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
7 dl mjölk
50 g smör eller magarin
1 tsk salt
1 msk rivet pomeransskal
12 dl grahamsmjöl (720 g)
5 - 6 dll vetemjöl (300 - 360 g)
1 1/2 dl russin
Gör så här:
Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader.
Slå blandningen över den smulade jästen och rör om. Tillsätt salt, pomeransskal, grahamsmjöl och vetmjöl blandat med russin och arbeta degen smidigt.
Låt den jäsa 10 minuter.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den.
Forma till 2 eller 3 längder, lägg dem i smorda formar och låt dem jäsa ca 25 minuter.
Grädda i 200 graders varm ugn ca 25 - 30 minuter.
Goda Serien - Det bästa brödet - 1979
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|