Direktlänk till inlägg 17 februari 2012
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 175 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
100 g margarin eller smör
1½ dl florsocker
2 äggulor
1 ägg
Rivet skal av ½ citron
2 dl (120 g) vetemjöl
½ tsk bakpulver
Maräng:
2 äggvitor
4 msk socker
25 skållad, strimlad mandel
75 g russin
Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt gulorna, ägget, citronskalet, mjölet och bakpulvret.
Bred ut smeten i smord långpanna eller folieform, 20*30 cm.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter.
Bred marängen över smeten, strö på mandeln och russinen.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter.
Skär den i bitar och låt den kallna i formen.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|