Direktlänk till inlägg 22 februari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 st schalottenlökar
50 g smör
0,5 dl grönpeppar i lag
0,5 dl konjak
3 dl hemgjord kalvfond(eller utspädd fond från flaska)
3 dl vispgrädde
Salt
Nymalen peppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken.
Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig.
Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor – gör det inte under fläkten!) och fonden och låt koka ner till två tredjedelar.
Tillsätt grädden och låt sedan såsen koka ner till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera.
Antal: 4 portioner Ugn: 100 grader, 15-20 minuter Ingredienser: 700 g laxfilé (färsk)1 dl gräslök, finhackad4 msk svarta sesamfrön, rostade (eller vita)1 knippe rädisa, i tunna skivorflingsalt Glaze:1 dl ostronsås1 dl sweet chilisås1 tsk fä...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter Ingredienser: 500 g nötfärs (eller annan valfri färs, t ex vegofärs)200 g fryst majs1 röd paprika1 gul lök4 klyftor vitlök 1 msk torkad oregano2 tsk paprikapulver2 tsk malen spiskummin3-4 ms...
Antal: 4 portioner Ingredienser: Potatisdressing:120 g olivolja1 msk havssalt2 msk rödvinsvinäger50 g färsk bladpersilja, hackad20 g färsk koriander, hackad 4 klyftor vitlök, finhackade1 röd chilifrukt, färsk, finhackad utan kärnorsvartpeppar...
Rör smör mjukt och smidigt, smaksätt det med litet socker och konjak, rulla smöret till en rulle, som får ligga en stund i kylskåpet, så att den blir hård. På varma, nygräddade, hoprullade pannkakor läggs en skiva av det kalla smöret, just ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 60 g strösocker2 ägg2 äggulor50 g olivolja200 g soyafraîche 100 g mandeldryck50 g glutenfri mjölmix50 g mandelmjöl5 g vaniljsockerca 0,5 krm salt500 g körsbär, tinadeflorsocker (till servering) Gör så...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|