Direktlänk till inlägg 5 juni 2012
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
3 tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 hackad spansk röd peppar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
½ tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ dl farinsocker
½ dl äppelcidervinägr
Ev. ½ dl vatten
½ dl hackad bladpersilja
Gör så här:
Gör ett kryss i toppen på tomaterna och sätt dem på en gaffel.
Doppa ner dem i kokande vatten några sekunder och drag sedan bort skalet.
Hacka grönsakerna och löken och fräs dem i olja i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt blandningen sjuda utan lock på svag värme ca 20 minuter.
Eventuellt behövs det lite vatten i koket.
Låt relishen svalna och ställ in den i kylskåpet.
Servera chilirelishen till hamburgare eller grillad korv.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|