Direktlänk till inlägg 9 juli 2012
Antal: 4 portioner
Ingrediser:
2 morötter
50 g rotselleri
1 fänkål
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 röd chili
1 dl strimlad purjolök
1 g saffran
2 lagerblad
1 krm timjan
6 vitpepparkorn
2 apelsiner
1 msk tomatpuré
3 dl hönsbuljong
2 dl tomatjuice
2 dl vitt vin
2 dl hummerfond
Salt
Vitpeppar
600 g fiskfilé av exempelvis lax, torsk, sej
2 msk smör
100 g färska skalade räkor och musslor
Till servering:
Aoili
Gör så här:
Skala och skiva morötterna i slantar.
Skala sellerin.
Dela fänkålen ohc skär bort roten.
Skär selleri och fänkål i bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en gryta med olja och fräs morot, rotselleri, fänkål, vitlök och schalottenlök en stund.
Finhacka chilin och tillsätt i grytan tillsammans med purjolöken.
Pudra över saffran och kryddor och rör om.
Pressa apelsinerna och häll saften i soppan.
Rör ner tomatpuré och sjud tills vätskan nästan har kokat in.
Häll på hönsbuljong, tomatjuice, vitt vin och hummerfond och låt koka på svag värme under 10 minuter.
Sila soppan och häll tillbaka den i grytan.
Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i portionsbitar.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fiskbitarna runtom.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela fisk och skaldjur i djupa tallrikar.
Häll på soppan och dekorera med en dillkvist.
Servera med god aioli.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|