Direktlänk till inlägg 17 januari 2013
Antal: ca 20 snittar
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
150 g smör
2 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
1 dl maizena
2 tsk fiberhusk
½ dl socker
½ dl sirap
Fyllning:
1 dl lemon curd (eller annan fast sylt/marmelad)
1 äggula
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mördegen:
Mixa smöret med de torra ingredienserna till en smulig massa (kan göras för hand, i mixer eller med kaktillsatsen i köksmaskinen).
Tillsätt sirapen och låt degen gå ihop.
Dela degen och gör 2 rullar.
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och tryck till en fördjupning i degen.
Tänk på att inte göra fördjupningen för fyllningen för djup, då går kakan lätt av på mitten.
Fyllningen:
Blanda lemon curd och äggula väl och fyll fördjupningen i kakrullarna.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, kakorna ska få fin färg.
Låt kakorna svalna ca 5 minuter, så lemon curden hinner stelna något.
Skär sedan sneda snittar och låt svalna helt innan servering.
Tips!
Det här är det perfekta grundreceptet till hallongrottor, dumlekakor och många andra av dina mördegsfavoriter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|