Direktlänk till inlägg 19 januari 2013

Oxfilé med gremolatasmör & grönsakssallad

Av Maria - 19 januari 2013 16:43

Antal: 4 portioner

Ugn: 125°C, tills 60°C innertemperatur


Ingredienser:

500 g oxfilé

Smör

Salt

Peppar


Gremolatasmör:

100 g rumsvarmt smör

1 pressad vitlöksklyfta

rivet skal av 1 citron

1 dl hackad bladpersilja

1 krm salt

½ krm svartpeppar


Grönsakssallad:

4 morötter, gärna olika färger

1 rödlök

200 g haricots verts

2 msk pinjenötter

1 kruka romansallad

1 kruka basilika

3 msk olivolja

2 msk rödvinsvinäger

Salt

Peppar


Gör så här:

  • Köttet: Sätt ugnen på 125°C. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Steki ugn till 60°C inntertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter.
  • Gremolatasmör: Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar.
  • Grönsakssallad: Skala och skiva morötterna och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr, varm panna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter.
  • Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssalladen.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards