Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl vegansk majonnäs, tex. coop xtras lättmajonnäs
1 dl havrefraiche
1-2 burkar tångrom, gärna en svart och en röd
100 g fast tofu
En halv rödlök
3 krm liquid smoke
Sjukt mycket dill (ett stort knippe/1 kruka - minst)
En halv citron, saft + skal
Örtsalt eller vanligt salt
Salta kex, t.ex crostini
Gör så här:
Smula sönder tofun i små, små beståndsdelar i en skål.
Salta och ha försiktigt i liquid smoke - ha i pyttelite i locket för att inte råka överdosera.
Jobba in med händerna så att smakerna fördelas jämnt.
Hacka rödlök och dill fint och häll i skålen.
Blanda majonnäs och havrefraiche och häll även i det i skålen tillsammans med tångrommen.
Smaka av och justera salt-/rök-/dill-/citronmängd.
Tips!
Smaka av när du har jobbat ihop tofu och liquid smoke, det ska vara salt och ha en subtil röksmak.
Det rökiga ska knappt gå att förnimma i den färdiga röran sen.
Den går bra att göra i förväg, håller nog 2-3 dagar i kylen.
Äter du den hemma är den jättegod till avokado.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|