Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl vegansk majonnäs, tex. coop xtras lättmajonnäs
1 dl havrefraiche
1-2 burkar tångrom, gärna en svart och en röd
100 g fast tofu
En halv rödlök
3 krm liquid smoke
Sjukt mycket dill (ett stort knippe/1 kruka - minst)
En halv citron, saft + skal
Örtsalt eller vanligt salt
Salta kex, t.ex crostini
Gör så här:
Smula sönder tofun i små, små beståndsdelar i en skål.
Salta och ha försiktigt i liquid smoke - ha i pyttelite i locket för att inte råka överdosera.
Jobba in med händerna så att smakerna fördelas jämnt.
Hacka rödlök och dill fint och häll i skålen.
Blanda majonnäs och havrefraiche och häll även i det i skålen tillsammans med tångrommen.
Smaka av och justera salt-/rök-/dill-/citronmängd.
Tips!
Smaka av när du har jobbat ihop tofu och liquid smoke, det ska vara salt och ha en subtil röksmak.
Det rökiga ska knappt gå att förnimma i den färdiga röran sen.
Den går bra att göra i förväg, håller nog 2-3 dagar i kylen.
Äter du den hemma är den jättegod till avokado.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|