Direktlänk till inlägg 26 januari 2013
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1 tsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1-2 dl olja
Salt
1 lime
1 kruka mynta
Gör så här:
Tänk på att oljan måste vara rumsvarm innan du börjar.
Lägg äggulan i en mixerskål.
Tillsätt senap och vitvinsvinäger.
Skala vitlöksklyftan och lägg i den.
Mixa och häll i oljan, ca 1 msk i taget eller droppa i under tiden du mixar.
Det ska bli en fast blank smet hela tiden.
Smaka!
Ta mer olja om du vill ha lenare smak och mindre om du vill ha starkare smak.
Vill du ha tunnare konsistens kan du tillsätta lite vatten.
Riv limeskalet grovt.
Pressa ur saften.
Tillsätt limeskalet och saften, samt myntabladen.
Mixa till en slät smet.
Smaka av med lite salt.
Dekorera med myntablad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|