Direktlänk till inlägg 28 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 ägg
2 dl mandelmjöl
4 msk kakao
2 msk valfri sötning
1½ dl kokosmjölk
2 msk créme fraiche
50 g smör
1-2 dl vispgrädde
Lite riven mörk choklad
Gör så här:
Vispa ihop ägg, mandelmjöl, kakao, sötning, kokosmjölk och créme fraiche.
Ta fram fyra koppar, gärna några som är större upptill än i botten.
Smält smöret i en av kopparna i mikron.
Häll över smöret i alla koppar så att de blir smorda.
Häll sedan över det smör som är över i smeten.
Blanda ordentligt och fördela sedan smeten i de fyra kopparna.
Baka kopparna två och två i mikron på full effekt i 2 minuter.
Stjälp sedan upp dem när de har svalnat lite.
Servera med vispad grädde och riven mörk choklad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 800 g potatis, med skal1 rödlök, finhackad2 msk vinäger1,5 tsk salt1 krm vitpeppar 1 dl buljong6 msk matolja2 msk kaprispersilja, finhackad Gör så här: Koka potatisen knappt mjuk med skalen på, häll...
Antal: 2 stora glas Ingredienser: 3 dl naturell yoghurt 2½ dl frusna mangotärningar 1 klyfta citron 1 skalad apelsin, i klyftor 2 knivsudd saffran 2 krm gurkmeja Gör så här: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 4 mogna avokado Saften av en citron 3 dl grädde 4 dl svalnad grönsaksbuljong Salt Svartpeppar Ev rosépeppar Gör så här:Kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spar gärna en halva att g...
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|