Direktlänk till inlägg 29 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
450 g revbensspjäll, skurna i munsbitsstorlek
Oliv-, raps- eller jordnötsolja till fritering
Marinad:
2 tsk ljus soja
½ tsk salt
En nypa vitpeppar
Såsen:
3 msk vit risvinsvinäger
2 msk socker
1 msk ljus soja
1 msk tomatketchup
1½ msk oliv-, raps- eller jordnötsolja
1 grovt hackad, grön paprika
1 liten, grovt hackad lök
1 liten, tunt skivad morot
½ tsk finhackad vitlök
½ tsk finhackad ingefära
100 g ananasbitar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål och vänd i köttet.
Marinera i minst 20 minuter.
Hett upp tillräckligt med olja till friteringen i en wokpanna, fritös eller stro, tjockbottnad gryta, värm till 180-190 grader eller tills en brödtärning bryns på 30 sekunder.
Fritera revbensspjällen i 8 minuter.
Låt rinna av och ställ åt sidan.
Till såsen blandar man först samman vinäger, socker, ljus soja och ketchup.
Ställ åt sidan.
Hett upp 1 msk olja i het wokpanna eller fritös och fritera paprika, lök och morot i 2 minuter.
Ta upp och ställ åt sidan.
Hetta upp resterande olja i den rengjorda och varma wokpannan eller fritösen och woka vitlök och ingefära tills de börjar dofta.
Tillsätt vinägerblandningen.
Koka upp igen och tillsätt ananasbitarna.
Lägg till slut i revbensspjällen, paprika, lök och morot.
Rör tills allt är genomvarmt och servera genast.s
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|