Direktlänk till inlägg 29 januari 2013

Revbensspjäll med sötsur sås

Av Maria - 29 januari 2013 21:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
450 g revbensspjäll, skurna i munsbitsstorlek

Oliv-, raps- eller jordnötsolja till fritering


Marinad:
2 tsk ljus soja

½ tsk salt

En nypa vitpeppar


Såsen:

3 msk vit risvinsvinäger

2 msk socker

1 msk ljus soja

1 msk tomatketchup

1½ msk oliv-, raps- eller jordnötsolja

1 grovt hackad, grön paprika

1 liten, grovt hackad lök

1 liten, tunt skivad morot

½ tsk finhackad vitlök

½ tsk finhackad ingefära

100 g ananasbitar


Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål och vänd i köttet.

Marinera i minst 20 minuter.

Hett upp tillräckligt med olja till friteringen i en wokpanna, fritös eller stro, tjockbottnad gryta, värm till 180-190 grader eller tills en brödtärning bryns på 30 sekunder.

Fritera revbensspjällen i 8 minuter.

Låt rinna av och ställ åt sidan.


Till såsen blandar man först samman vinäger, socker, ljus soja och ketchup.

Ställ åt sidan.


Hett upp 1 msk olja i het wokpanna eller fritös och fritera paprika, lök och morot i 2 minuter.

Ta upp och ställ åt sidan.


Hetta upp resterande olja i den rengjorda och varma wokpannan eller fritösen och woka vitlök och ingefära tills de börjar dofta.

Tillsätt vinägerblandningen.

Koka upp igen och tillsätt ananasbitarna.

Lägg till slut i revbensspjällen, paprika, lök och morot.

Rör tills allt är genomvarmt och servera genast.s

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 19 maj 05:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards