Direktlänk till inlägg 1 mars 2013
Antal: ca 30 stycken
Ugn: 110 grader, 15 minuter
Ingredienser:
125 g (ca 2 dl) nötkärnor
65 g mörk blockchoklad
4 äggvitor
125 g florsocker (siktat) (ca 2 dl osiktat)
Gör så här:
Mal nötterna och riv chokladen på den grova sidan av råkostjärnet.
Blanda florsocker, choklad och nötter i en skål.
Vispa vitorna till mycket hårt skum och vänd försiktigt ned dem i sockerblandningen.
Täck en bakplåt med folie eller bakplåtspapper.
Smörj och mjöla väl.
Forma smeten med hjälp av ett par teskedar till toppar av valnöts storlek.
Låt dem stå på plåten över natten.
Gräddas nästa dag i 110 grader i 15 minuter.
Tas försiktigt av plåten även om de inte verkar färdiga.
Låt dem svalna.
De skall vara fast utanpå och mjuka invändigt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|