Direktlänk till inlägg 13 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g torskfilé eller annan fiskfilé
½ tsk salt
1 rödlök, strimlad
1 fänkål, i bitar
1 tsk fänkålsfrön
2 msk smör
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk fiskfond
200 g rotselleri, skalad och tärnad
Salt
½ liten citron, pressad saft
Dill, till garnering
Gör så här:
Skär fisken i kuber, salta och låt stå minst 10 min.
Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter.
Häll i vatten, grädde och fond.
Lägg i rotsellerin och sjud tills sellerin är mjuk, ca 10 min.
Smaka av med salt.
Lägg ner fiskbitarna utan att röra om.
Låt sjuda ytterligare 3 min under lock.
Pressa över citronsaft och toppa med dill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|