Direktlänk till inlägg 16 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
500 g kycklingfärs
1 kruka dill, fint skuren
1 citron, finrivet skal och saft
1 msk olivolja, till stekning
2 dl grädde
½ dl vitt matlagningsvin
1 kycklingbuljongtärning
320 g spagetti
Gör så här:
Lägg bönorna i en bunke och och mixa eller mosa slät.
Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna runt om tills de är genomstekta.
Häll på grädde och vin, smula ner buljongtärningen.
Låt puttra ihop några minuter.
Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen och servera till kycklingbollarna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|