Direktlänk till inlägg 29 mars 2013
Antal: 4 portioner eller 10 portioner på påskbordet
Ingredienser:
6 ägg
65 g bladspenat
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
12 gröna sparrisar
1 ask (20 g) färsk dill
½ citron, skal
2 dl smetana
1 hjärtsallad
180 g skivad kallrökt lax
Gör så här:
Mixa ägg, spenat, salt och peppar i en blender till en grön omelettsmet.
Stek 4 omeletter i smöret, gärna i en non stick stekpanna på en sida.
Vänd upp omeletterna på smörpapper.
Skär bort ca 2 cm av nedre delen av sparrisen och skala dem om de är tjocka.
Koka sparrisen i saltat vatten några minuter.
Ta upp och spola den kall och lägg på hushållspapper för att rinna av.
Skär dillen fint.
Riv det yttersta skalet av citronen.
Blanda dill och citronskal med smetana.
Smaksätt med salt och peppar.
Ansa och lossa salladsbladen från varandra.
Fördela salladsblad, sparris och rökt lax på omeletterna.
Ringla på dillsås.
Rulla ihop omeletterna.
(Skär i bitar om det är till buffé)
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|