Alla inlägg under augusti 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 rödbetor
1 knippe dill
½ dl rapsolja
Salt
Svartpeppar
100 g chevré
50 g valnötter
Gör så här:
Koka rödbetorna tills de är al dente, lite fasta inuti.
Låt svalna något.
Skala och skär i skivor eller klyftor.
Hacka dill, blanda med olja.
Smaka av med salt och peppar.
Skär osten i mindre bitar.
Lägg upp rödbetorna på ett fat och toppa med ost och valnötter.
Ringla över dressingen.
Tips!
Valnötter innehåller bra fett och en hel massa annat nyttigt. Förvara i kylen så att fettet i dem inte härsknar, extra vikigt på sommaren.
Antal: 6 portioner
Ugn: 150 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
3 tunnbröd
Fyllning:
1 liten gul lök
2-3 aprikoser
300 g kräftstjälkar (avrunnen vikt)
1 dl majonnäs
2 msk créme fraiche
½ tsk curry
½ dl finhackad dill
Salt
Nymalen svartpeppar
Garnering:
Dillkvistar
Salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela tunnbröden på mitten.
Mikra dem 4-5 sekunder så att de blir mjuka och tryck ner dem i sex små ugnssäkra formar som rymmer ca 1½ dl.
Forma brödet till en korg, och klipp bort överblivet bröd.
Baka brödet i ugnen ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
Fyllning:
Skala och finhacka löken.
Kärna ur och finhacka aprikoserna.
Rör ihop det med resten av ingredienserna till fyllningen.
Salta och peppra.
Fyll varje tunnbrödskorg med kräftröran och garnera med små dillkvistar och ett salladsblad.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 knippe gräslök
1 dl naturell lättyoghurt
Salt
Peppar
Gör så här:
Klipp eller hacka gräslöken i små bitar.
Blanda med yoghurt.
Smaka av med salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|