Direktlänk till inlägg 14 januari 2014

Marinerad fläskfilé

Av Maria - 14 januari 2014 18:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
500 g fläskfilé

Salt

Peppar


Marinad:

1/4 dl koncentrerad vinbärssaft

1/4 dl matolja

½ msk soja

1 msk kalvfond (tex Touch of Taste)

1 msk vinäger

1 citronskiva

½ pressad vitlök

1 krm svartpeppar


Sås:

2 dl lätt crème fraiche

1 dl mango chutney

2-3 msk mjölk

Salt

Peppar


Gör så här:
Putsa fläskfilén från fett och hinnor.

Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en dubbel plastpåse.

Lägg i fläskfilén och knyt till.

Låt påsen ligga ca 5 timmar i kylen.

Ta fram fläskfilén.

Torka av den och bryn den gyllene runt om i lite matfett.

Salta och peppra.

Sänk värmen och låt fläskfilén eftersteka under lock på svag värme ca 15-20 minuter.

Låt fläskfilén kallna.

Rör samman crème fraiche med mango chutney.

Späd med mjölk till lagom tjock sås.

Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp fläskfilén tunt.

Lägg den på ett uppläggningsfat.

Häll lite av såsen över.

Bjud resten separat till.

Skiva exotiska frukter och lägg dem bredvid på fatet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se