Direktlänk till inlägg 14 januari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g fläskfilé
Salt
Peppar
Marinad:
1/4 dl koncentrerad vinbärssaft
1/4 dl matolja
½ msk soja
1 msk kalvfond (tex Touch of Taste)
1 msk vinäger
1 citronskiva
½ pressad vitlök
1 krm svartpeppar
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mango chutney
2-3 msk mjölk
Salt
Peppar
Gör så här:
Putsa fläskfilén från fett och hinnor.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en dubbel plastpåse.
Lägg i fläskfilén och knyt till.
Låt påsen ligga ca 5 timmar i kylen.
Ta fram fläskfilén.
Torka av den och bryn den gyllene runt om i lite matfett.
Salta och peppra.
Sänk värmen och låt fläskfilén eftersteka under lock på svag värme ca 15-20 minuter.
Låt fläskfilén kallna.
Rör samman crème fraiche med mango chutney.
Späd med mjölk till lagom tjock sås.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp fläskfilén tunt.
Lägg den på ett uppläggningsfat.
Häll lite av såsen över.
Bjud resten separat till.
Skiva exotiska frukter och lägg dem bredvid på fatet.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|