Direktlänk till inlägg 23 januari 2014
Mängd: 1 liter
Ingredienser:
1,1 kg päron, gärna hård sort
2 gula lökar
2 msk färsk hackad koriander
3 röda chilifrukter eller chili av valfri sort efter tycke
1 dl cidervinäger
2 dl farinsocker
2 dl syltsocker
2 kaffir limeblad
0,6 dl riven färsk ingefära
1 krm svartpeppar
1 dl russin
Gör så här:
Skala och hacka lök samt lägg i en stor gryta.
Skala och riv ingefäran fint.
Skölj, dela och strimla chilin.
Ta bort kärnor om du vill ha en mildare chutney.
Använd gärna plasthandskar om du tar i hetare chilis.
Lägg med löken.
Skala päronen och skär bort kärnhuset samt allt annat utom fruktköttet.
Skär i tärningar.
Lägg i kastrullen med lök, ingefära och chili.
Tillsätt resten av ingredienserna: socker, cidervinäger, russin, kaffir-lime blad, svartpeppar samt hackad färsk koriander.
Koka upp och rör så de ej bränns.
Låt puttra under lock på låg värme i 40 minuter.
Rör då och då.
Mixa dem på slutet med en stavmixer eller mosa ihop med en potatisstöt till en grov röra.
Det får gärna vara lite bitar päron kvar men mixar / mosar man inte ihop den på slutet så blir den rätt vattnig.
Det är en smaksak.
Häll upp när den är varm på steriliserade burkar och sätt på lock direkt.
Låt svalna.
Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad burk förvaras i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|