Direktlänk till inlägg 23 januari 2014

Päronchutney

Av Maria - 23 januari 2014 06:00

Mängd: 1 liter


Ingredienser:

1,1 kg päron, gärna hård sort
2 gula lökar
2 msk färsk hackad koriander
3 röda chilifrukter eller chili av valfri sort efter tycke
1 dl cidervinäger
2 dl farinsocker
2 dl syltsocker
2 kaffir limeblad
0,6 dl riven färsk ingefära
1 krm svartpeppar
1 dl russin


Gör så här:

Skala och hacka lök samt lägg i en stor gryta.
Skala och riv ingefäran fint.

Skölj, dela och strimla chilin.

Ta bort kärnor om du vill ha en mildare chutney.

Använd gärna plasthandskar om du tar i hetare chilis.

Lägg med löken.
Skala päronen och skär bort kärnhuset samt allt annat utom fruktköttet.

Skär i tärningar.

Lägg i kastrullen med lök, ingefära och chili.
Tillsätt resten av ingredienserna: socker, cidervinäger, russin, kaffir-lime blad, svartpeppar samt hackad färsk koriander.
Koka upp och rör så de ej bränns.

Låt puttra under lock på låg värme i 40 minuter.

Rör då och då.

Mixa dem på slutet med en stavmixer eller mosa ihop med en potatisstöt till en grov röra.

Det får gärna vara lite bitar päron kvar men mixar / mosar man inte ihop den på slutet så blir den rätt vattnig.

Det är en smaksak.
Häll upp när den är varm på steriliserade burkar och sätt på lock direkt.

Låt svalna.

Förvaras mörkt och svalt.

Öppnad burk förvaras i kylen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards