Direktlänk till inlägg 31 januari 2014
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
1 rulle färsk smördeg
3 syrliga äpplen
1½ dl créme fraiche
4 msk farinsocker
1½ tsk kanel
1 krm mald kryddnejlika
1 dl russin
Ägg till pensling
Apelsingrädde:
2 dl vispgrädde
Skal och saft av ½ apelsin
1 tsk vaniljsocker
1 krm kardemumma
1 msk florsocker
Gör så här:
Rulla ut smördegen.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt.
Blanda créme fraiche, socker, kryddor och russin.
Vänd ner äppelklyftorna.
Lägg äppelblandningen som en sträng längs degplattans mitt.
Vik ihop till ett långt, smalt paket och pensla med ägg.
Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.
Vispa grädden och blanda med resten av ingredienserna.
Skär äppellängden i bitar och servera dem med apelsingrädden.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|