Direktlänk till inlägg 20 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 1½ timme
Ingredienser:
Kyckling, ca 1 1/4 kg
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
5 potatisar
1 purjolök
Pensling:
1-2 msk smält smör
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk rosmarin eller dragon
Gör så här:
Ansa rotfrukter, potatis ock purjolök, skär allt i sockerbitsstora bitar.
Lägg lergrytan i vatten minst 15 minuter.
Lägg i rotfrukterna i botten på grytan.
Dela kycklingen i halvor eller i 4 portionsbitar.
Blanda smör, soja, salt och peppar, pensla kycklingen runt om med detta.
Strö rosmarin (dragon) på undersidan av bitarna.
Lägg dem överst i grytan med skinnet uppåt.
Sätt grytan nederst i kall ugn, sätt på ugnen på 175 grader, låt stå inne ca 1½ timme.
Servera sedan direkt ur grytan.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|