Direktlänk till inlägg 1 april 2014
Ingredienser:
½ kg små västeråsgurkor
1 dl grovt salt
½ dl ren ättika, 24%
2 1/4 dl vatten
1 dl vitt vin
½ msk socker
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 dillkrona
1 kvist dragon
Gör så här:
Skölj gurkorna väl.
Torka dem och lägg i en skål.
Strö över saltet och låt stå svalt 1-2 timmar.
Skölj gurkorna väl, lägg tillbaka dem i den rengjorda skålen.
Blanda ättika, vatten, vin och socker och koka upp hälften av blandningen.
Låt svalna något, häll blandningen över gurkorna och ställ skålen svalt 5-6 timmar med lock över.
Sila av lagen, koka upp den på nytt och låt svalna.
Skala vitlöksklyftan och schalottenlökarna, skär dem i klyftor, klipp blommorna på dillkronan.
Varva gurkor, lök, dillblommor och dragon i en glasburk.
Häll över ättikslagen, både den kokta och okokta.
Sätt på ett tätt lock.
Förvara svalt.
Större gurkor kan läggas in på samma sätt, dela dem i klyftor på längden.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|