Direktlänk till inlägg 24 juli 2014
Ingredienser:
600 g färsk strömning, filéad
2 dl blandade örter, t ex dill, persilja, dragon, basilika
ströbröd
salt
peppar
smör
1,2,3-LAG MED SMAK:
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 msk kryddpeppar
1 msk rosépeppar
2 rödlökar
1 knippe salladslök
1 morot
Gör så här:
Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig.
Låt svalna av.
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna.
Para ihop dem två och två med så lika storlekar som möjligt. Salta lätt på köttsidan och strö på hackade örter.
Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.
Skala lök och morot, skiva grönsakerna.
Vänd strömmingsparen i ströbröd och stek dem i omgångar i smör.
Lägg över på ett fat och låt svalna.
Varva strömmingarna försiktigt med rödlöken, salladslöken och moroten i en rymlig glasburk eller ett stort djupt fat, och häll över den svala lagen.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|