Alla inlägg under april 2014
Ingredienser:
1 kg nektariner
1-2 dl socker
3/4 dl certo fryspulver
1 tsk askorbinsyra
Gör så här:
Tvätta, kärna ur och skär frukten i klyftor i en rymlig skål.
Blanda socker, fryspulver och askorbinsyra, strö över och rör tills sockret smält.
Lägg upp i lagom stora frysförpackningar.
Mängd: 2 dl
Ingredienser:
1-2 stånd romansallad, 175 g
2 äpplen
Isbitar
Gör så här:
Pressa romansalladen och äpplena till juice och häll i ett högt glas med isbitar.
Garnera eventuellt med äppelskivor och servera genast.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk hackad persilja
2 msk purjolök
400 g strömmingfiléer
3 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Smör
Till servering:
Potatismos
Rårivna morötte
Gör så här:
Rör samman 2 msk hackad persilja och 2 msk purjolök.
Lägg fyllningen på hälfen strömmingfiléerna.
Lägg den andra halvan ovanpå.
Rör samman 3 msk vetemjöl med lite salt och peppar, panera och stek strömmingen i lite smör.
Servera med potatismos och rårivna morötter.
Antal: 45 portioner
Ingredienser:
Putsa kycklingen och dela i bitar.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Salta och peppra.
Stek baconet på ett annat stekjärn, dela i bitar och låt rinna av.
Tag av kycklingen och skölj ur pannan, sila ner vätskan i en kastrull.
Mät upp så du har 4 dl vätska.
Tillsätt resterande ingredienser till såsen och koka upp.
Ansa och dela broccolin i mindre bitar.
Ansa haricots verts.
Placera kycklingen i en traktör- eller stekpanna med en liten kant.
Häll över såsen och lägg bönor, broccoli och baconbitar.
Låt sjuda i ca 5 minuter.
Koka vaxbönorna.
Toppa grytan med vaxbönor några haricots verts och garnera med gräslök.
Servera med ris eller pasta.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Skala och hacka lök och vitlök.
Snitta, skölj och skiva purjolöken.
Skölj och dela tomaterna.
Fräs löken i en gryta med olivolja tills den blir blank.
Tillsätt tomaterna och låt dem bli mjuka.
Tryck sönder dem med en trägaffel.
Tillsätt buljongen och låt soppan koka under lock på svag värme, ca 10 minuter.
Skala och riv potatisen fint och tillsätt soppan tillsammans med körvel eller basilika.
Rör om medan soppan kokar upp och sjuder i 3 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med bröd.
Ingredienser:
1 kg lingon, ca 1 3/4 liter
1 vaniljstång
3 dl vatten
850 g socker, ca 10 dl
½ flaska certo fruktpektin
Gör så här:
Dela vaniljstången på längden och lägg den bland lingonen i en rymlig gryta.
Slå på vattnet, koka upp och koka sakta 5 minuter.
Tillsätt sockret och koka upp bärmassan under omrörning.
Koka livligt 1 minut.
Drag grytan från plattan, lyft upp vaniljstången och skrapa ur den ner i grytan.
Rör ner pektinet, skumma och rör sylten 5 minuter.
Slå upp i bensoatsköljda burkar och sätt på täta lock.
God som marmelad!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|