Direktlänk till inlägg 5 februari 2015
Antal: 8-10 bitar
Ugn: 200-225 grader, tills marängen fått fin färg
Ingredienser:
2 sockerkaksbottnar
1 mördegsbotten med samma diameter som sockerkaksbottnarna
Äppelkompott:
5-6 fasta gröna matäpplen
ca 2 dl vatten
1½-2 dl socker
Saften av ½ citron
Maräng:
6 äggvitor
8-10 msk strösocker
Lite socker till ytan
Gör så här:
Grädda en tunn mördegsbotten i en form med löstagbar botten.
Låt den svalna.
Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar.
Pressa över citronsaften.
Koka upp vatten och socker och häll i äppeltärningar och citronsaft.
Koka till en fin kompott och låt den svalna.
Bred ett tunt lager äppelkompott i mördegsbotten.
Lägg på en sockerkaksbotten och bred på resten av äppelkompotten - det ska bli ett ganska tjockt lager.
Vispa äggvitorna tills de börjar tjockna och tillsätt 8-10 msk socker medan du vispar färdigt till en styv blank marängsmet.
Spritsa marängsmeten över tårtan eller bred över den med en palettkniv.
Strö lite socker på ytan, så får den fin brun färg - ett tips.
Grädda tårtan mitt i ugnen, i 200-225 grader, tills marängen fått fin färg.
Servera den kall.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|