Direktlänk till inlägg 5 februari 2015
Asafoetida är namnet på den produkt som utvinns ur roten på ferula-arter, även kallat stinkflockel.
Den råa produkten är gummiartad och kådaliknande.
Doften är kraftig och i den rena formen är produkten mycket svår att använda.
Kådan torkas därför och pulveriseras, för att sedan spädas ut med mild mald bockhornsklöver.
Asafoetida kallas även Hing och Hengu.
Doften till trots är detta en mycket användbar och viktig krydda, framförallt i det indiska köket.
Används som en smakförstärkare i många kryddblandning och curryrätter.
Asafoetida eller dyvelsträck är en sorts kåda med mycket stark lukt.
Den används i indisk matlagning och säljs som pulver eller i klumpar som måste malas eller stötas innan användning.
Använd inte mer än ½ tsk.
Smaken är mycket bitter och stark men stekt påminner den om lök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|