Direktlänk till inlägg 3 april 2015
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Dressing:
1 st ägg
1 msk vinäger
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk färsk dragon
Salt
Nymald svartpeppar
Sambosa:
150 g spetskål eller vitkål
150 g morot
2 st vitlöksklyftor
1 näve färsk koriander
½ tsk rosépeppar
Salt
Nymald svartpeppar
1 paket filodeg
Blomkålssallad med avokado:
1 st blomkål
70 g babyspenat
½ st gurka
2 st avokado
½ st lime
1 näve gojibär
Gör så här:
Börja med såsen:
Knäck ägget i en hög bunke som funkar för stavmixer.
Tänk på att ägget gärna får ha rumstemperatur genom att stå framme ett tag.
Tillsätt övriga ingredienser i bunken och avsluta med oljan.
Sätt ner stavmixern i bunken.
Börja i botten, sätt den på hög hastighet och för den sakta upp genom vätskan, så har du snart en bra mixad majonnäs-sås.
Det är bäst att hålla samma temperatur på ägg och olja.
När allt är klart smakar du av med salt och peppar.
Riv kål, morötter, lök och vitlök.
Ner i varm stekpanna och låt det steka ihop på måttlig värme tillsammans med kryddor.
Låt svalna något och blanda i koriander.
Klipp remsor av filodeg (10-15 cm bredd).
Sätt en msk av grönsaksröran på filodegen.
Vik remsan som en liksidig triangel, fortsätt och vik över den längsta sidan tills hela remsan är använd. Använd olja för att försluta sista varvet.
Värm frityrolja i stekjärn eller fritös och fritera dem till de får fin färg.
Salladen görs genom att du mixar blomkålen, så att den blir som gryn, i matberedare.
Det går också att riva den på grovt rivjärn.
Blanda med spenat.
Lägg på skivad avokado, urkärnad och hackad gurka och gojibär.
Kläm över limesaft över avokadon.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|