Direktlänk till inlägg 3 april 2015

Sambosa med avokado- & blomkålssallad med dressing

Av Maria - 3 april 2015 10:00

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

Dressing:
1 st ägg
1 msk vinäger
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk färsk dragon
Salt
Nymald svartpeppar


Sambosa:
150 g spetskål eller vitkål
150 g morot
2 st vitlöksklyftor
1 näve färsk koriander
½ tsk rosépeppar
Salt
Nymald svartpeppar
1 paket filodeg


Blomkålssallad med avokado:
1 st blomkål
70 g babyspenat
½ st gurka
2 st avokado
½ st lime
1 näve gojibär


Gör så här:

Börja med såsen:

Knäck ägget i en hög bunke som funkar för stavmixer.

Tänk på att ägget gärna får ha rumstemperatur genom att stå framme ett tag.

Tillsätt övriga ingredienser i bunken och avsluta med oljan.

Sätt ner stavmixern i bunken.

Börja i botten, sätt den på hög hastighet och för den sakta upp genom vätskan, så har du snart en bra mixad majonnäs-sås.

Det är bäst att hålla samma temperatur på ägg och olja.

När allt är klart smakar du av med salt och peppar.


Riv kål, morötter, lök och vitlök.

Ner i varm stekpanna och låt det steka ihop på måttlig värme tillsammans med kryddor.

Låt svalna något och blanda i koriander.

Klipp remsor av filodeg (10-15 cm bredd).

Sätt en msk av grönsaksröran på filodegen.

Vik remsan som en liksidig triangel, fortsätt och vik över den längsta sidan tills hela remsan är använd. Använd olja för att försluta sista varvet.

Värm frityrolja i stekjärn eller fritös och fritera dem till de får fin färg.


Salladen görs genom att du mixar blomkålen, så att den blir som gryn, i matberedare.

Det går också att riva den på grovt rivjärn.

Blanda med spenat.

Lägg på skivad avokado, urkärnad och hackad gurka och gojibär.

Kläm över limesaft över avokadon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards