Direktlänk till inlägg 7 april 2015
Antal: 4 stycken
Jäsning: 30-45 minuter
Ugn: 225 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
75 g margarin
2½ dl mjölk
½ paket jäst (25 g)
1 krm salt
½ dl socker
1 ägg
Ca 3/4 liter vetemjöl
Ca 1 liter färska eller frysta blåbär
1 dl socker + 2 msk potatismjöl
Gör så här:
Smält margarinet, ljumma mjölken och det i en bunke.
Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt socker, salt, drygt hälften av ett söndervispat ägg och nästan all mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Täck över och låt jäsa 30-45 minuter till nästan dubbel storlek.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Kavla ut den till 4 runda tunna kakor, lägg dem på två smorda plåtar.
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda bär, socker och potatismjöl.
Fördela det på degkakorna, men lämna 3 cm kant runt om och vik upp till dubbel degkant runt bären.
Klipp jämna jack i kanten och pensla den med resten av ägget.
Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.
Den första plåten kan gräddas direkt, den andra efter 15 minuter jäsning.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|