Direktlänk till inlägg 8 april 2015

Paj med nässlor, kirskål, svamp & soltorkade tomater

Av Maria - 8 april 2015 18:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 5 minuter + 30-40 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
1 nypa salt
½ dl raps- eller olivolja
3 msk mjölkdryck ex. havredryck
 
Fyllning:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 l nässlor, färska (beräknat på den luftiga volym nyplockade blad ger)
1 l kirskål, färsk (beräknat på den luftiga volym nyplockade blad ger)
100 g champinjoner
10 st soltorkade tomater
½ tsk sambal oelek
75 g fetaost
Olja att steka i
Salt
Svartpeppar
 
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl valfri mjölkdryck ex. havredryck
 
Vegansk stanning:
2½ dl valfri växtbaserad mjölkdryck ex. havredryck
4 msk vetemjöl
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Gör pajdegen:
Gör pajskalet genom att blanda mjölsorterna och saltet.

Slå på oljan och mjölken och blanda väl, krama ihop med händerna till en liten klump som du sedan trycker ut i en pajform.

Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 5 min.


Gör fyllningen:
Skala och hacka lök och vitlök.

Stek på medelvärme i en stekpanna i lite olja.

Skölj och grovhacka under tiden nässlor, kirskål och champinjoner.

Låt steka med löken och sambal oelek i ca 5 minuter.

Det ska bli mjukt, inte bränt. Smaka av med salt och peppar.

Häll över fyllningen i pajskalet och strö över strimlade soltorkade tomater.

Smula över fetaosten.


Gör äggstanningen:
Vispa ihop ägg och mjölk.

Slå över äggstanningen över fyllningen.

Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter (tills äggstanningen stannat)


Vill du göra vegansk äggstanning?

Vispa vetemjöl och havregrädden och använd som stanning, välj en västbaserad fetaost.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards