Direktlänk till inlägg 14 april 2015
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1½ msk Oliv olja
1 st Gul Lök (Medel stor) Tärnad
2 tsk Finhackad Vitlök
2 msk Tomatpuré
1 msk Harissa (eller byt ut mot Sambal Olek)
½ tsk Kanel (Malen)
1/4 tsk Ingefära (Malen)
600 ml Grönsaksfond
0.9 kg Sötpotatis
½ kg Zucchini
340 g Morötter
210 g Vitkål (Finstrimlad)
45 g Torkade Aprikoser
35 g Gyllene Russin
5 g Koriander (Finhackad - Färsk)
Salt och Peppar efter smak
1 näve Finriven Parmesanost
1 näve Finhackad Koriander
Kikärter:
300 g Kikärter (Blötlagda och kokade)
Couscous:
5 dl Grönsaksbuljong
½ tsk Salt
1 msk Smör (Osaltat)
1 msk Olivolja
300 g Couscous
Gör så här:
Värm olivolja i en stor kastrull över medel värme.
Sautera löken i några minuter.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare en minut.
Blanda i tomatpuré, harissa, kanel, ingefära och 125 ml grönsaksbuljong.
Koka upp.
Tärna sötpotatisen i 2-3 cm stora tärningar.
Tärna morötterna till centimeterstora tärningar och skär zucchinin i centimetertjocka slantar.
Du behöver bara skala sötpotatisen.
Zucchini och morötter räcker att skrubba, så vi sparar så mycket smak och vitaminer som möjligt.
Tillsätt sötpotatis, zucchini, morötter, strimlad vitkål, torkade aprikoser, gyllene russin och koriander till röran.
Blanda allt väl.
Häll på den återstående grönsaksbuljongen.
Koka upp.
Krydda med salt och peppar efter smak (jag använder cirka 3/4 tsk salt och 1/4 tsk peppar).
Sänk värmen och täck grytan med lock.
Låt blandningen sjuda i 50-60 minuter, rör försiktigt då och då under tillagningen tills alla grönsakerna är helt mjuka.
Smaka av och krydda med ytterligare salt och peppar om så önskas.
Tillsätt kikärterna, som har kokats separat (du kan använda konserverade om du vill), i grytan och låt sjuda med i ytterligare 5 minuter.
Förbered under tiden couscousen.
Koka upp Grönsaksbuljongen, klicka i smöret och häll i olivoljan, salta om det behövs.
Ta av från värmen.
Häll Couscousen i den kokande buljongen och täck med lock.
Låt stå i 5 minuter tills couscousen har sugit upp vätskan.
Rör om i grytan med en gaffel.
Lägg upp couscousen på ett serveringsfat och lägg grönsaksblandningen över den och servera.
Du kan givetvis servera direkt från grytorna till djupa tallrikar.
Strö över finriven Parmesanost och finhackad Koriander.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|