Direktlänk till inlägg 15 augusti 2016
Måndag:
Ädel squashsoppa:
Lägg 500 g squash och 4 potatisar i bitar i en kastrull med 8 dl buljong. Koka 10-15 minuter. Mixa till en slät soppa. Rör ner 70 g mosad ädelost, 1 dl grädde och ½ dl persilja. Värm och smaka av med salt och peppar.
Tisdag:
Fyllda isterband:
Skåra 4-5 isterband och lägg i en smord form. Hacka och blanda 2 små gula lökar, 2 inlagda rödbetor, 2 msk senap och 2 msk hackad persilja. Fördela blandningen i skårorna. Laga i 225 graders varm ugn, ca 15 minuter.
Onsdag:
Bondomelett:
Fräs 1 hackad gul lök mjuk i lite margarin. Blanda ner 5 tärnade kokta potatisar och 100 g strimlad rökt skinka. Vispa samman 5-6 ägg, 3/4 dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll smeten över lökblandningen och grädda omeletten färdig. Strö över kryddgrönt.
Torsdag:
Lax- och broccolipanna:
Skär 400 g laxfilé i kuber och hacka 1 gul paprika. Skär ca 500 g broccoli i små buketter. Stek allt i lite flytande margarin. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citron. Häll över 1 dl fiskbuljong och låt sjuda några minuter. Servera med bröd, potatis och en klick smör.
Fredag:
Örtpotatis med rökt fisk:
Blanda 1½-2 dl lätt crème fraiche med ½ dl av vardera dill, persilja och gräslök. Vänd ner 1 kg nykokt potatis. Servera avsvalnad till rökt makrill eller böckling.
Lördag:
Söndag:
Kapellmästarens skaldjurspanna.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|