Direktlänk till inlägg 2 augusti 2018
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
200 g laxfilé, skinn- och benfri
1 vit rättika
1-2 rädisor
Dressing:
1 salladslök
1 chili
½ dl japansk soja
½ dl finhackad koriander
½ tsk riven, färsk ingefära
Några droppar sesamolja, efter eget tycke
Garnering:
I knippe färska örter
Sesamfrön
Gör så här:
Skiva den färska laxen mycket tunt.
Skala och finriv rättikan, samt skär rädisorna i fina skivor.
Dressing:
Finskiva salladslöken.
Kärna ur och finstrimla chilin.
Vispa ihop det med soja, koriander och ingefära.
Smaka av med några droppar sesamolja.
Bottna ett fat med rättikan och lägg laxen över.
Skeda över dressingen.
Lägg sedan på rädisorna och strö över sesamfrön.
Garnera med färska örter och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 800 g potatis, med skal1 rödlök, finhackad2 msk vinäger1,5 tsk salt1 krm vitpeppar 1 dl buljong6 msk matolja2 msk kaprispersilja, finhackad Gör så här: Koka potatisen knappt mjuk med skalen på, häll...
Antal: 2 stora glas Ingredienser: 3 dl naturell yoghurt 2½ dl frusna mangotärningar 1 klyfta citron 1 skalad apelsin, i klyftor 2 knivsudd saffran 2 krm gurkmeja Gör så här: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 4 mogna avokado Saften av en citron 3 dl grädde 4 dl svalnad grönsaksbuljong Salt Svartpeppar Ev rosépeppar Gör så här:Kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spar gärna en halva att g...
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|